Deze duikopleiding is compleet praktijkgericht, we spenderen geen tijd in het leslokaal, de theorie is volledig zelfstudie en wordt afgetoetst tijdens de uitgebreide briefings per adventure dive. De locatie van de adventure dives wordt bepaald in samenspraak met de deelnemers, afhankelijk van het onderwerp van de duik en de weersomstandigheden.

Het programma in het kort
  • Theorie in zelfstudie (1 module per duik)
  • 5 buitenwaterduiken

Voorgestelde pakket: 245 euro
Inbegrepen: cursuskit, begeleidingen duiken.
Niet Inbegrepen: huur duikmateriaal, hiervoor kan een vaste huurprijs besproken worden binnen de cursus.

Combinatie met Nitrox cursus: + 75 euro
Inbegrepen: cursuskit en theoriesessie
Optioneel duiken met nitrox tijdens de PADI advanced opleiding, extra kost: huur fles met nitroxvulling 10 euro per duik.

Aanbevolen pakket door ScubaXP:
  • Navigatieduik* - hierbij werken we op natuurlijke & kompasnavigatie
  • Diepe duik* - we duiken naar 25-30 meter met aandacht voor de veiligheid bij diepduiken
  • Drijfvermogen (peak performance buoyancy) - perfectioneer het uittrimmen tijdens het duiken
  • Nachduik - duiken na zonsondergang, omgaan met een lamp onderwater & navigatie
  • Zoeken & bergen - zoekmethodes om verloren voorwerpen te bergen

* Navigatie & diepe duik zijn verplicht in het pakket van advanced. De andere duiken kunnen aangepast worden, deze worden enkel door ons aanbevolen. Je kan verder kiezen uit fotografie, wrakduiken, visherkenning, stromingsduik, bootduik, ... Let op, boot & wrakduiken brengen een meerkost met zich mee, die pas bekend is na het maken van de nodige afspraken.

Om deel te kunnen nemen aan de cursus advanced open water, dien je in het bezit te zijn van je PADI open water brevet  of gelijkwaardig (bvb. CMAS 1*) & in een goede gezondheid te verkeren.

Na afloop van de advanced open water cursus ben je klaar om duiken tussen de 18-30 meter te maken, kan je zelf navigeren en bijvoorbeeld ook nachtduiken maken. Na het opdoen van nog wat ervaring ben je klaar voor de volgende stap, de PADI Rescue diver