Professionele instructeurs nemen je mee om je eerste stappen in de onderwaterwereld te zetten, hierbij worden de internationale standaards in acht genomen. De praktische ervaring die centraal staat wordt aangevuld met theoretische kennis door middel van zelfstudie, aangevuld met enkele uurtjes in het leslokaal om de theorie verder uit te diepen en toe te passen op de lokale duikomstandigheden.

Het programma in het kort
  • 2 tot 3 theorielessen na zelfstudie of e-learning + snelle herhaling in het leslokaal
  • 5 duiklessen in het zwembad
  • 4 open water duiken
Open water formules

Aanbevolen formule: 440 euro (All-in prijs) met zelfstudie in combinatie met informatieve theoriesessies. Inbegrepen: huur duikmateriaal, theorielessen, cursuskit, inkom zwembad voor 5 lessen (extra les 3 euro), verzekering tijdens de duikcursus en duikvergunning voor 1 jaar te Ekeren.

Combinatie met e-learning: 330 euro (excl. e-learning +/- 120 USD, cursuskit 75 EUR). Inbegrepen: huur duikmateriaal, review theorie 1 sessie, inkom zwembad voor 5 lessen (extra les 3 euro), verzekering tijdens de duikcursus en duikvergunning voor 1 jaar te Ekeren.

Vakantieformule: 275 euro. Deze formule omvat het theorie & zwembadgedeelte, de buitenwaterduiken doe je op vakantie. Incl. huur duikmateriaal, theorielessen, cursuskit, inkom zwembad 5 lessen (extra les 3 euro), verzekering tijdens de cursus.
Onze cursusprijs is in principe all-in, de enige extra kosten zijn de inkom van het zwembad wanneer je meer dan 5 duiklessen nodig hebt.

Het open water programma praktisch
De theorielessen gaan door in ons eigen leslokaal te Sint-Pauwels. Onze duiklessen gaan door in het zwembad te Beveren op donderdagavond van 20u30 tot 22u00. Als alternatief lesmoment kunnen wij ook cursussen plannen op maandagavond in Beveren, 20u00-21u30. Buitenwaterduiken gebeuren veelal in Ekeren, maar mogelijk ook in Zeeland.

Vooraleer je mag deelnemen aan de PADI Open water cursus dien je eerst en vooral 10 jaar te zijn, een goede gezondheid te hebben en 200 meter te kunnen zwemmen, plus 10 minuten watertrappen/drijven. Voldoe je aan deze eisen dan kan je je PADI open water brevet halen.

Met dit brevet mag je tot 18 meter diepte duiken, samen met elke andere gebrevetteerde duiker (PADI Open water of hoger), over de hele wereld. Na het opdoen van een beetje ervaring kan je inschrijven voor de PADI Advanced Open water diver  en je volgende duikbrevet halen.

Elke paar weken start er opnieuw een PADI Open water programma. Indien de startdata vermeld in onze kalender jou niet passen, contacteer ons vrijblijvend, wij passen ons zoveel mogelijk aan aan jouw agenda. Zodat ook jij de duiklessen kan bijwonen.

Wil je graag de basis voor je duikopleiding in Belgiƫ leggen, maar het open water duiken in het buitenland maken dan bieden wij ook de PADI Open water referral aan ofwel onze Vakantieformule , hierin doe je theorie & zwembad bij ons en rond je je PADI open water verder af op je vakantiebestemming.